torsdag 22. mai 2014

Vinter 2013-2014

Trondheim fikk en kald og snøfattig vinter.
Snølekter ble lagt i alle bakker, med 4 lange og 1 kort wire i K-60. Dette ble raskt og effektivt unnagjort. Snøproduksjonen ble utført i løpet av en helg, med viftekanon fra Tronhdeim Kommune på sletta og høytrykkskanon oppe i bakken. Snøen lå til tirsdag og da startet arbeidet fra Bydrift med maskinelt å fordele snøen utover i bakken. Arbeidet ble ferdigstilt onsdag morgen.
Mildvær med regn onsdag, medførte et gigantisk ras i bakken, og spørsmålet ble om
 K-60 reddes for denne sesongen?..
Store nedbørsmengder inn i våt kunstsnø over tørr natursnø på lekter…. Dette er en dårlig kombinasjon. Når endatil en av 4 Wire løsner i festet på toppen av bakken, så blir det slik som bildene viser. Nå er det 3 m våt tung snø på sletta…. Kan dette berges?
IMAG0247
IMAG0241
IMAG0246 IMAG0248
Årsak til raset var manglende frost, stor snømengde, ingen friksjon mot plasten og at en snøwire slet. Også wire på tvers av sletta sliter (som holder nedre halvdel av wire.

KJEMPEDUGNAD! Completed!

Snølektene er på plass igjen i K-60! K-5, K-10 og K-16 er hoppklare!
Etter stor innsats fra mange Byåsen IL medlemmer, med dugnad lørdag, søndag, mandag og tirsdag – så er raset ryddet og bakken igjen kalr til å ta imot snø fra himmelen. Ny bolter er boret inn i fundamentene ved hoppet og 5 wirer festet forrsvarlig. Wirelåser er flyttet og lektene er lagt helt ut til vantene.
Nå håper og ber vi om snø!
Og blir det ikke snø – så sier vi likevel God jul – husk å hente hoppkalenderen – den er ferdig trykket og ser flott ut!

Dog mangler snølekter og snøwirer, men den store snøhaugen nederst i bakken er fjernet. Takket være ivrig dugnbadsgjeng, og samarbeidsvillige arbeidsgivere, er snøen fjernet med hjullaster. Wirefestene er avdekket, og i løpet av etpar dager er det klart for nok en gang å legge snølekter.
Trondheim Bydrift har inspisert og fjernet trærne som lå over heiswiren, så nå kan trolig også heisen brukes.
Copy of DSC_7451 Copy of DSC_7452 Copy of DSC_7454 Copy of DSC_7456 Copy of DSC_7465 Copy of DSC_7470 Copy of DSC_7477


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar